dinsdag 11 oktober 2011

Oorlog op Chersonissos

Oké, de eerste klap is een daalder waard. Ik stel voor om direct België binnen te vallen en Vlaanderen te annexeren. Redelijk rijk, spreken de taal. Kunnen we Wallonië nog verpatsen tijdens vredes onderhandelingen.

Er wordt een hoop gezegd over de crisis in de eurozone, zelfs uitzetting van Griekenland is aan bod gekomen, maar nog niemand had het over oorlog. Tot gisteren. Jacek Rostowski, Poolse minister van Financien vertelde gisteren het Europees parlement dat we in gevaar zijn. Europa is in gevaar.

Hij verwees naar een recent rapport van de Zwitsere bank UBS, ja dezelfde bank die onlangs er achter kwam dat een medewerker wel heel soepel omging met zijn portefeuille en op eigen houtje 2 miljard vergokte. In dit rapport staat onder andere dat uittreding van een land grote gevolgen zal hebben, of dit nu een economisch sterk land (Duitsland) of zwak land (Griekenland) is. Volgens hem zou Europa dan niets meer over houden dan een fluisterstem op het wereldtoneel. In het rapport staat ook, dat monetaire unies nooit vreedzaam uit elkaar gaan, dit gaat altijd gepaard met een (burger)oorlog of een ondemocratisch bestuur.

Een oorlog dames en heren. Misschien moeten we maar alvast massaal verblijfsvergunningen in de Verenigde Staten of Australie gaan aanvragen. Want als we Rostowski moeten geloven zal binnen 10 jaar de hel los barsten. Na 60 jaar voorspoed gaan we mogelijk nog decadenter ten onder dan Rome.

Ik hoor u al denken, waar komt dat geld dan vandaan om oorlog te voeren? Ik ga er vanuit dat regeringen hetzelfde zullen doen als zij deden met de tegoeden van Libie en Egypte. Miljarden bevriezen van andere staatshoofden om deze vervolgens weer in de oorlog te pompen. Maar wie zal dan wie binnenvallen? Ik zie Duitsland de komende 50 jaar door haar Tweede Wereld Oorlog-trauma niet zo snel uit de pacifistische schulp kruipen. Mochten zij ons binnenvallen, kunnen we ze dankzij de bezuinigen weer met carabijn en fiets tegemoet. De enige twee landen waarvan we serieuze oorlogsdreigingen kunnen verwachten zijn Turkije en Griekenland. Beide kunnen elkaars bloed drinken, maar ik zie Turkije niet zo snel overgaan tot het binnenvallen van Chersonissos. Ik zie het in ieder geval al voor me, de voltallige cast van Oh Oh Cherso als krijgsgevangene. Barbie die ieder uur klaagt om een zonnebank en Tony die een geheel nieuwe betekenis krijgt aan zijn bijnaam Sterretje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten